64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 20. April 2016

Ambitionen er intakt for Frederik Vesti - Danmarksmester

Frederik Vestis forberedelser til sæsonen 2016 i Formel Ford har været rigtig gode. Han har haft optimale forhold til at teste sine evner bag rattet i Aquila raceren. Både under test herhjemme og til teamets 4 dage lange testtur til Adria Raceway i Italien.

I Danmark startede Frederik dog med først at sætte sig bag rattet i FDM’s nyfødte racerserie, FDM Sport. Først på en indkøringsdag d. 18. marts. Det var første tur på Jyllandsringen for Frederik, men det gik rigtig fint.  Den 1. april meldte hele Team Vesti-höyer sin ankomst på Jyllandsringen, hvor banelicensen blev taget. Her blev det til rigtig mange gode og lærerige omgange i perfekt solskin og rigtig gode baneforhold på Jyllandsringens nye asfalt.

Frederik fik vist, at selvom han ikke havde haft mulighed for at køre ret mange omgange i sin racer, så fandt han hurtig farten og en god rytme.  Banelicensen var en vigtig detalje, men den blev klaret i fin stil, og nu var de formelle detaljer klar til at starte mod første delmål i karrieren – at blive den yngste Formel Ford mester i Danmarkshistorien.

5. april stod den så på anden testdag, denne gang på Padborg Park. Her fik vejret lov til at spille ind i teamets forberedelser. Men regnvejr er jo også racingvejr, så det var bare lidt ændringer i bilens setup der skulle til. En rigtig god dag der gav vigtige data på bilen og masser af omgange under bæltet. Og vigtigst af alt, så var Frederik rigtig tilfreds med rytmen i bilen. Hen over dagen blev tiderne bare bedre og bedre. En perfekt generalprøve til testdagene på Adria Raceway i Italien.

Men inden afgang til test i Italien, var Frederik også med til den oficielle testdag i FDM Sport på Jyllandsringen. Her viste han at han er værd at holde øje med. Under testen var han den klart hurtigste kører, og taget i betragtning at han også var den yngste er der grund til respekt. Dommen over den nye klasse var klar: ”Det er en rigtig fed bil at køre – den er naturligvis ikke så hurtig som Formel Ford, men den kører godt”. Det skal nok blive en succes for FDM, og giver nye muligheder for at få fod på egen speeder til billige penge.

Efter afsluttet testdag i FDM Sport blev begge Formel Ford racere pakket i traileren, og teamet satte kursen mod Adria Raceway. Sidste test inden sæsonen sparkes i gang dem 1. maj.  Der var høj intensitet i de 4 dage teamet var afsted. Og humøret var højt. Kørecoach Tommy Schröter var indkaldt til at arbejde med det mentale og med specifikke detaljer.  Det blev til rigtig mange kilometer og ufattelig mange gearskift. Og vigtigst af alt så var der rig lejlighed til at teamet blev rystet godt sammen, så de kan stå stærkere når sæsonen starter.

Frederiks ambitioner har ikke ændret sig en millimeter – han vil være den yngste Danmarksmester i Formel Ford. Og han og teamet er velforberedte. Nu må det altså godt snart være nu!

Inden sæsonstarten d. 1. maj kan du se Frederik i aktion til åbningsweekenden på Jyllandsringen, hvor han d. 23-24 april kører 1. afdeling i FDM Sport serien. Kom og støt op om hans bestræbelser på sejr!