64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 24. February 2015

Morten Dons sikrer prototype-kontrakt for 2015

Struerboen Morten Dons bliver i den kommende sæson fast deltager i European Le Mans Series, ELMS, som er sidste skridt inden debuten ved det prestigefyldte 24 timers-løb på Le Mans.

Morten Dons var i 2014 med til at sikre teammesterskabet i det engelske British GT-mesterskab for Century Motorsport. I år fortsætter vestjyden karrieren for det spanske AF2 Motorsport-team, der stiller til start i den nye LMP3-klasse med en Ginetta-Juno LMP3.

LMP3-klassen er det absolut sidste trin på trappen inden mit mål om at køre på Le Mans, fortæller Morten Dons, der med aftalen bliver et af de få danske motorsportstalenter, som skal køre en Le Mans-prototype på de internationale racerbaner.

Den laveste prototypeklasse på Le Mans og i VM for sportsvogne (WEC, red.) er LMP2, og lillebroderen, den nye LMP3-klasse, kommer til at få meget opmærksomhed fra både medierne og de store teams. Mit mål er at deltage i 24-timers løbet på Le Mans senest i 2017, fortæller Morten Dons.

undefined

Pladsen i Ginetta-Juno LMP3-raceren betyder at det bliver tredje år i træk, Morten Dons kører racerløb med det britiske sportsvognsmærke. I 2013 vandt han det svenske Ginetta GT5 Challenge-mesterskab, og i 2014 vandt han sammen med Century Motorsport det før omtalte teammesterskab i British GT i en Ginetta G55 GT4 sammen med sin medkører, nordmanden Aleksander Schjerpen.

Jeg har været glad for de to første år med Ginetta. Det er en sportsvognsfabrik som er drevet af passionen for motorsport og med stærke ambitioner bag sig, så vi har bestemt mange ting tilfælles. Samtidig er det som at være del af en lille familie, så det giver også nogle spændende muligheder på længere sigt.

Efter planen skal Morten Dons første gang prøve den 420 hestekræfter stærke Ginetta-Juno LMP3 i slutningen af marts måned, mens sæsonen for alvor går i gang den 10-11. april på Silverstone-banen i England. I samme weekend kører også VM-serien for sportsvogne, WEC.