64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 8. July 2015

Markant fremgang i heden på Lausitzring

Efter lidt for meget uheld og modgang i de foregående 2 løbsweekender var der endelig noget medvind for Jan og RS Competition, da Formel 4 feltet i den nyligt overståede weekend besøgte Eurospeedway Lausitzring syd for Berlin.

På Red Bull Ring blev Jan i første heat kørt af banen og kom til skade med sin hånd, og på Spa-Francorchamps betød nærkontakt med konkurrenter, at det kun lykkedes at gennemføre 1 af weekendens 3 heats. Både teamet og Jan selv ankom derfor til sæsonens 4. løbsweekend på Lausitzring med forhåbninger om noget medvind, og alt andet lige kan vi konkludere, at missionen lykkedes.

Over de seneste par løbsweekender har Jans racer manglet noget speed på langsiderne, og det har betydet masser af ekstra arbejde for teamet, som har kæmpet for at finde denne speed. Allerede i kvalifikationen så det ud til, at teamets anstrengelser har båret frugt, for Jan leverede en solid præstation, som sikrede ham startpositioner som nr. 12 i weekendens 1. heat og nr. 13 i weekendens 2. heat. En indsats, som Jan også selv var godt tilfreds med. ”Bilen føles klart bedre end i de foregående 2 weekender. Jeg kæmpede lidt med noget understyring i et par af svingene, men det er også rigtig svært at ramme en perfekt balance i raceren, fordi asfalten her er sindssygt ujævn. Måske kunne jeg have fundet et par tiendedele mere, men alt i alt er jeg helt godt tilfreds,” sagde Jan efter kvalifikationen.

I lørdagens 1. heat kom Jan ikke helt optimalt afsted, da de røde lamper slukkede, og hans startposition som nr. 12 blev vekslet til en 15. plads. Jan kæmpede for at vinde det tabte tilbage, og da der med 10 min. tilbage blev sendt en Safety Car på banen, lå Jan på 13. pladsen. På løbets sidste omgang blev 13. pladsen vekslet til en 14. plads, og derved blev det. ”Jeg kæmper stadig med lidt understyring, og jeg var uheldig med at komme i klemme et par gange. Generelt føles bilen dog god, og vi er helt klart på rette vej,” kunne Jan konkludere efter 1. heat.

I det 2. heat gik det endnu bedre, Jan kom godt fra start og var af flere omgange oppe at snuse til top 10. I sidste ende måtte han dog tage til takke med 12. pladsen, men igen udtrykte han tilfredshed med fremgangen. ”Det går bedre og bedre, og det her er jo sæsonens bedste resultat indtil nu. Nu går jeg efter pointene i søndagens heat.”

Det blev søndag formiddag, og bilerne linede op til weekendens sidste heat. Resultatet fra det 1. heat bestemmer startpositionerne i det 3., og Jan skulle derfor starte fra 14. pladsen, men endnu engang leverede han en super start, og da bilerne passerede målstregen efter første omgang, lå han på 10. pladsen. Jan havde virkelig fart i raceren, og han så vitterligt ud til at være på vej mod sæsonens første pointgivende placering. Desværre gik det galt, da han forsøgte at overhale køreren på 9. pladsen – de kørte side om side hele vejen op af langsiden til sving 1, men da hans konkurrent valgte at holde på, på ydersiden, og Jan samtidig fik en lille overstyring, var det umuligt at undgå kontakt mellem racerne, og resultatet var desværre, at begge kørere udgik.

”Det er selvfølgelig super ærgerligt, når jeg nu var inde i top 10, men sådan er racing,” sagde Jan kort efter afslutningen på weekenden. ”Vi kan imidlertid tage en hel masse positive ting med herfra, for vi er helt afgjort på vej i den rigtige retning. For første gang i sæsonen havde vi farten til at følge med nogle at topteamene ned af langsiden, og nu tror jeg virkelig på point i 2. halvdel af sæsonen. Jeg synes, der er al mulig grund til at være fortrøstningsfuld,” slutter Jan med et smil.

Weekenden på Lausitzring blev i øvrigt afviklet i stegende hede. Bagende sol og temperaturer over 35 grader stillede ekstraordinært store krav til de unge kørere, som nu kan se frem til en sommerpause på små 6 uger.

Sæsonens 5. løbsweekend afvikles på den legendariske Nürburgring d. 15./16. august.