64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 2. June 2015

Jan Jønck i kamp på Red Bull Ring

I den kommende weekend skal Jan i aktion igen, når sæsonens 2. løbsweekend i ADAC Formel 4 mesterskabet afvikles på Red Bull Ring i Østrig. Der er gået 6 uger siden den første løbsweekend på Oschersleben, og nu skal Jan og resten af feltet for første gang prøve kræfter med en Grand Prix bane. Det er en udfordring, som Jan ser frem til med glæde.

”Det er en vild bane, men det bliver rigtig fedt, og jeg glæder mig sindssygt meget til weekenden,” siger Jan, som for et par uger siden havde lejlighed til at teste i 2 dage på den krævende bane ved Spielberg.

Jan forudser, at banens layout og opbygning kommer til at betyde rigtig meget for weekendens forløb, og der er på mange måder tale om en markant anderledes bane end Oschersleben. ”Red Bull Ring er en virkelig hurtig bane, og der er masser af asfalteret run of area, så der vil helt sikkert blive presset hårdt på, når banens grænser skal findes,” fortæller Jan med henvisning til, at der på denne bane faktisk er plads til at lave nogle små fejl, uden at det resulterer i en ødelagt racer eller et massivt tidstab.

Banen er meget kuperet og består primært af langsider og hurtige, bløde sving, og det betyder, at raceren skal sættes noget anderledes op, end tilfældet var på Oschersleben. Forud for weekendens prøvelser er feltet blevet tildelt en ekstra testdag, og den skal bruges til at finjustere balancen og opsætningen på raceren.

”Rent teknisk vil jeg betegne Red Bull Ring som en medium bane. Den er ikke vildt svær, men det kan stadig godt blive de små ting, som gør forskellen, og derfor skal den ekstra testdag udnyttes til at få nogle detaljer på plads. Sidst vi testede dernede, kæmpede vi lidt med for alvor at få varme i dækkene, og det skal vi se, om vi kan forbedre lidt, for det betyder rigtig meget, at dækkene fungerer optimalt. Det er rigtig vigtigt, at vi får maksimalt udbytte af torsdagens test.”

Vejret kan sagtens komme til at spille en rolle, for banen ligger i et bjergrigt område, hvor vejret hurtigt kan slå om. Skulle det blive regnvejr, er det bestemt ikke noget, der skræmmer Jan. ”Jeg har ikke noget imod, hvis det bliver vådt. Vi har tidligere testet i regnvejr, og jeg tror, at det vil være en fordel for os, hvis der kommer regn. Vores muligheder bliver i hvert fald ikke mindre, hvis vejret bliver omskifteligt.”

Jan er fortrøstningsfuld forud for weekenden, men han erkender samtidig, at det er svært at vide, hvad man realistisk set kan og må forvente sig. ”Det gik helt udmærket, da vi testede dernede for et par uger siden, men jeg synes stadig, det er svært at sige, præcis hvad man kan tillade sig at forvente. Både jeg selv og teamet er fortrøstningsfulde og tror på, at vi nok skal få markeret os, men vi skal også huske på, at vi stadig er nye i gamet. Så længe vi kan se, at vi forbedrer os fra løb til løb, så går det i hvert fald den rigtige vej.”

”Jeg glæder mig bare helt vildt til at komme bag rattet igen. Der er gået lang tid siden den første løbsweekend, men nu ligger de kommende 3 events heldigvis noget tættere. Jeg tror på, at vi kan forbedre os i forhold til Oschersleben, og drømmescenariet er naturligvis at få point med hjem,” slutter Jan.