64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 21. June 2015

Frederik Vesti markerede sig flot ved EM

I denne weekend blev 2. afdeling af Europamesterskabet i gokart afviklet på PF international Kart Circuit i England. Der var tilmeldt 56 junior kørere fra hele verden, heriblandt den regerende Danmarksmester i KF Junior klassen, Frederik Vesti som i år kører for Energy Corse, som yngste danske fabrikskører nogen sinde.

Den første halvdel af sæsonen har været præget af både op- og nedture for 13 årige Frederik Vesti, og efter et benhårdt udviklingsarbejde igennem hele foråret, har Frederik og Energy teamet nu fundet farten i karten, til at blande sig helt i toppen af den europæiske elite.

Allerede under den indledende træning viste Frederik gode takter med hurtige og stabile omgangstider, så forventningerne til weekenden blev kun større, jo tættere vi kom på den altafgørende finale.

Fredag eftermiddag blev der kørt kvalifikation og kampen om pole position (første startposition) var tæt og intens blandt de 56 kørere, som alle gav sig 110% for at opnå det bedst mulige udgangspunkt til lørdagens indledende heats. Det lykkedes for Frederik at kvalificere sig på en flot 11. plads, kun 0,327 sek. efter pole position.

Der blev afviklet 4 indledende heats lørdag, hvor Frederik konstant blandede sig i toppen af tabellen. Der blev kørt både hårdt og tæt, og det lykkedes i det første heat at komme helt i front af feltet. Lørdag aften blev resultaterne fra dagens heats lagt sammen, og Frederik skulle starte prefinalen fra en flot 7. plads på gridden.

Søndag formiddag skinnede solen over PFI og der var lagt op til en spændende afslutning i KF Junior klassen. Dagen startede med en kort warmup efterfulgt af kørerparade og omkring middag gik starten til dagens prefinale. Frederik fik ikke den bedste start på prefinalen, han faldt lidt tilbage og kæmpede en flot kamp med masser af overhalinger og tæt race. Han sluttede igen på 7. pladsen som var startpositionen til den altafgørende finale, der blev afviklet søndag eftermiddag.

Da starten gik til finalen fik Frederik en kanon start, allerede efter et par sving var han oppe på en flot 5. plads. Der var virkelig lagt op til en spændende afslutning, men efter ganske få omgange fik han desværre motorproblemer, hvilket resulterede i at han faldt længere og længere tilbage i feltet og til sidst måtte udgå af løbet.

En ærgerlig og skuffende afslutning på en ellers fantastisk weekend. Sådan er motorsport desværre også og Frederik ser allerede nu frem imod næste løb, der finder sted på Asum Ring - Kristianstad banen i Sverige, hvor 3. og sidste afdeling af EM afvikles den 24. - 26. juli.