64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 14. September 2014

Svær weekend i det sønderjyske

Weekendens besøg på Padborg Park blev en blandet oplevelse for Jan Jønck og RS Competition. Jan havde på forhånd store forventninger til udbyttet af weekenden, men det skulle vise sig at blive lidt sværere end som så.

Formel Ford feltet har allerede besøgt Padborg Park én gang i denne sæson, og ved den lejlighed hentede Jan 1 sejr og 2 andenpladser i de 3 heats, og på den baggrund var forventningerne og selvtilliden i top, da RS Competition i den forgangne weekend vendte tilbage til banen i grænselandet. Det startede da også fint, da Jan satte hurtigste tid i lørdagens frie træning, men i den efterfølgende tidtagning kunne Jan ikke helt finde den samme fart i bilen. ”Vi satte helt nye dæk på inden tidtagningen, og det burde alt andet lige være en fordel, men af en eller anden grund gik det ud over balancen i raceren. Jeg kæmpede med overstyring og kunne ikke helt finde farten i bilen,” fortæller Jan om den svære tidtagning. På trods af den manglende balance fik Jan sat bilen på 3. hurtigste tid, hvorfra han således skulle starte i lørdagens heat.

Da starten gik til 1. heat kom Jan ikke helt så godt afsted, som han ellers har fået for vane, og han forblev på 3. pladsen. ”For første gang i lang tid fik jeg ikke en særlig god start,” siger Jan. ”Frederik lagde hårdt fra land, og jeg besluttede ret hurtigt at lade Mathias få fred til at prøve at hente ham, i stedet for at vi skulle ligge og slås indbydes. Som omgangene gik kunne jeg se, at han desværre ikke kunne hænge på Frederik, og så valgte jeg at gå efter 2. pladsen. Det udviklede sig til en superfed og helt fair duel – faktisk noget af det sjoveste, jeg har været med til hele sæsonen – men desværre endte Mathias med at vinde vores lille kamp.” Jan var faktisk kortvarigt oppe på 2. pladsen, men teamkammeraten fra RS Competition gav ikke op, og i sidste ende måtte Jan således nøjes med 3. pladsen i heatet.

Mens hele lørdagen blev afviklet i strålende solskin, var det helt anderledes forhold, der mødte kørerne søndag morgen. Silende regn forvandlede i morgentimerne banen til en endnu større udfordring, og dagens 2 heats blev da også præget af den glatte bane.

I lørdagens heat havde Jan kørt den hurtigste omgang af alle, og han skulle derfor starte søndagens første heat fra pole position. Desværre betød den glatte bane, at den fordel hurtigt blev annulleret, da starten gik. ”Jeg kiksede min start, og det hele gik op i hjulspin. Præcis det samme skete for Mathias, der startede 2er, og efter det første sving var jeg helt nede på P5, mens Mathias lå på P4. Desværre ramte Frederik den helt rigtigt, og så var han bare kørt,” fortæller Jan, som dog fik kæmpet sig tilbage og sluttede heatet på 3. pladsen. På allersidste omgang satte Jan sin hurtigste omgangstid, som medførte en startplads i forreste række i dagens sidste heat.

Weekendens sidste heat blev også afviklet på en våd bane, og endnu engang måtte Jan se Frederik tage starten. ”Jeg fik en meget bedre start end i heat 2, og på de første par omgange kæmpede jeg for at hænge på Frederik, men han var virkelig flyvende igen i dette heat,” fortæller Jan. På grund af sammenstød lidt nede i feltet blev der ca. midt i heatet sendt en Safety Car på banen, og da løbet igen blev givet frit, kom Jan lidt under pres fra teamkammeraten Mathias S. Kristensen. Efter et par omgange kunne Jan dog trække lidt fra og konsolidere sin 2. plads, men foran ham var Frederik Schandorff udenfor rækkevidde. ”Der var ikke så meget at stille op over for Frederik. Hans racer kørte som på skinner, og det må man bare bøje sig for. Han satte faktisk ikke et hjul forkert hele weekenden,” sagde Jan efter heatet. Med sejre i alle weekendens 3 heats trak Frederik Schandorff fra i den samlede stilling, og det bliver nu mere end svært for Jan at løbe med Danmarksmesterskabet.

Tilbage i pitten kunne Jan evaluere på weekendens indsats: ”Alt i alt er jeg skuffet. Vi troede faktisk, at vi ville være konkurrencedygtige, når det var vådt, men det viste sig jo ikke at holde stik. Både i forhold til vores egen performance og i forhold til mesterskabet har det ikke været en tilfredsstillende weekend. Når det er sagt, så har det naturligvis ikke kun været skidt – med 2 tredjepladser og 1 andenplads som resultat, så kunne det selvfølgelig have været endnu værre, men weekenden har bestemt ikke levet op til hverken mine eller teamets forventninger.”

Jan og RS Competition kan nu se frem mod den sidste afdeling i kampen om mesterskabet, som afvikles på den svenske Ring Knutstorp i weekenden d. 27.-28. september. Jan glæder sig til at prøve kræfter med den svenske bane, og tilgangen til den sidste løbsweekend i sæsonen har ikke ændret sig. ”Det er klart, at det nu bliver rigtig svært at vinde mesterskabet, men vi går stadig efter at slutte så stærkt af som muligt. Jeg går benhårdt efter sejren i alle 3 heats, og Knutstorp virker som en rigtig spændende bane. Den har et ret hurtigt layout, og jeg glæder mig meget til at køre på den,” slutter Jan.