64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 16. December 2014

Jan Jønck i tysk Formel 4 i 2015

Jan Jønck skal i 2015 deltage i det tyske Formel 4 mesterskab. Det er endelig lykkedes at få alle detaljer til at falde på plads, og det er med stor glæde, at vi nu kan offentliggøre Jans planer for 2015.

Efter den flotte debutsæson i Formel Ford, hvor Jan som bekendt blev nr. 2 i DM, rykker han i 2015 en klasse op. RS Competition teamet, som Jan længe har været en del af, har besluttet at træde ind i det tyske Formel 4 mesterskab, og til Jans store glæde er det lykkedes at få en aftale i stand med teamchef Robert Schlünssen. ”Det har længe været min førsteprioritet at skulle køre Formel 4 til næste år, og jeg er rigtig, rigtig glad for, at det oven i købet bliver sammen med Robert og RS Competition. Det giver mig en masse tryghed og ro, at jeg på mange måder er i kendte rammer,” siger Jan således. ”Jules, min chefmekaniker fra sidste sæson, som jeg havde et fantastisk samarbejde med, følger også med op i Formel 4, så jeg kan næsten ikke få armene ned.”

Formel 4 racerne er med Jans egne ord meget mere rigtige racerbiler end Formel Ford; hvor en Formel Ford racer er bygget over en rørramme, er bilerne i Formel 4 konstrueret helt i kulfiber, og ligesom de større formelracere er de udstyret med både hæk- og frontvinge. Bilerne udstyres med en 1,4 liters turboladet motor på 160 HK fra italienske Abarth, og hele pakken vejer lige på den anden side af 550 kg.

Jans sæson kommer til at bestå af 8 løbsweekender, som indledes på Motorsport Arena Oschersleben ved Hannover i slutningen af april, og i løbet af sæsonen kommer feltet bl. a. forbi så prominente baner som Spa-Franchorchamps, Red Bull Ring og Nürburgring. Sæsonfinalen køres på Hockenheim i starten af oktober.

Som teamkammerat får Jan den 16-årige tysker Glenn Rupp. Ligesom Jan selv har Glenn kørt gokart for RS Competition, og teamchef Robert Schlünssen har således valgt at satse på 2 kørere, som han kender i forvejen. ”Hele filosofien bag RS Competition handler meget om at udvikle og støtte de unge talenter, så det føles helt naturligt for os at tage skridtet op i Formel 4 sammen med Jan og Glenn. Gennem årene har de begge vist mig, at de har den rette indstilling og evnerne til at gøre sig gældende, og jeg tror fuldt og fast på, at vi nok skal få gjort opmærksom på os selv,” siger den 31-årige teamchef om sit valg.

Når talen falder på, hvad den kommende sæson kommer til at byde på, har Jan allerede taget de realistiske briller på. ”Jeg forventer, at 2015 i høj grad kommer til at handle om læring. Hverken Glenn eller jeg selv har kørt biler med vinger før, og vi kommer til at køre på baner, som vi ikke har været på før. Vi skal først og fremmest lære bilen at kende, og vi skal udvikle og tilpasse vores kørestil til den her type af racerbiler, hvor vingerne har meget at sige. Selvom vi begge har testet allerede, og det er gået rigtig fint, så er vi stadig begge 2 begyndere i denne type bil, så der venter os en stejl indlæringskurve,” siger Jan således.

Præcis som det var tilfældet i Formel 1 i den netop overståede sæson, betyder massive regelændringer imidlertid, at forskellene mellem erfarne og nye teams og kørere i Formel 4 måske ikke bliver helt så udtalt. Mens Formel 4 har eksisteret i en række andre europæiske lande i et par år, bliver 2015 nemlig seriens debutsæson i Tyskland. Hidtil har man i Tyskland kørt en serie ved navn ADAC Formula Masters, men denne serie konverteres til næste år over til det gældende Formel 4 reglement, og derfor kan man med rette argumentere for, at erfaring og knowhow ikke får helt den samme betydning, som det ellers ville have. ”Jeg håber og tror da på, at vi godt kan være med fremme i den sjove del af feltet, men jeg tør ikke sætte forventningerne for højt. Mit primære fokus bliver på at udvikle mig og blive en mere komplet kører,” siger Jan.

”Jeg glæder mig helt vildt til at komme bag rattet på en Formel 4 racer igen. Efter min debut i det italienske Winter Trophy vidste jeg bare, at det var dét her, jeg ville køre i 2015, og det er helt vildt fedt, at det nu er lykkedes. Vi har arbejdet rigtig hårdt på at få det hele til at falde på plads, og nu kan jeg holde juleferie med ro i maven. Det er en superfed fornemmelse! Samtidig kan jeg ikke lade være med at blive både glad og stolt over, at Robert tror så meget på mig. Han kunne sagtens have valgt at satse på andre kørere, så det betyder rigtig meget for mig, at han viser mig så meget tillid og tror så meget på mine evner,” siger Jan.

”Nu skal jeg bruge vinteren til at forberede mig optimalt. Jeg skal bruge en masse tid i simulatoren for at lære banerne at kende, og jeg skal naturligvis holde min fysiske form ved lige. Heldigvis får jeg god hjælp fra Team Danmark og DASU, som bl.a. stiller en mentaltræner til rådighed for mig, så jeg har de bedst tænkelige betingelser. Jeg skal nok være klar, når sæsonen skydes i gang, og jeg glæder mig helt vildt!”