64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 9. October 2014

En sæson vi skal være stolte af

”Jeg glæder mig virkelig til at køre Formel Ford. Det er en rigtig racerbil og et 100 % professionelt team, der står bag mig. Jeg kender de fleste på teamet i forvejen, og de ved virkelig, hvad de har med at gøre.” Sådan sagde Jan, da han i foråret kiggede frem mod sin debutsæson i Formel Ford. Der ventede ham en stor udfordring, for der er rigtig stor forskel på en gokart og en formelracer, men Jan så det udelukkende som en motivationsfaktor; han var opsat på at bevise, at han var klar til at håndtere en rigtig racerbil.

Nu skriver vi oktober måned, og vi kan se tilbage på en spændende og dramatisk sæson. Lad det være sagt med det samme: Jan skuffede ikke. Det stod hurtigt klart, at både Jan, hans Aquila FD1 racer og RS Competition teamet var i stand til at være med helt fremme i feltet, og ambitionerne voksede støt gennem sæsonen. Da Jan fornylig blev interviewet til TV2 Østjylland blev han netop spurgt, om han selv havde turdet tro på, at det ville gå så godt allerede i debutsæsonen, hvortil han ærligt svarede: ”Nej. Da sæsonen gik i gang turde jeg ikke drømme om så mange sejre og pokaler, men allerede efter den første weekend hævede jeg forventningerne til mig selv, og så arbejdede jeg bare rigtigt hårdt på hele tiden at forbedre mig.”

Netop sæsonens første løbsweekend på Jyllandsringen står også tilbage som lidt af et svendestykke for Jan og RS Competition. Inden sæsonstarten havde Jan nået at teste lidt på den italienske bane Varano, men han var stadig meget grøn, da sæsonen blev skudt i gang i slutningen af april. Jan udgik i weekendens første heat, men med imponerende kørsel lykkedes det at snuppe en 2. plads og en 1. plads i de 2 resterende heats. Jan havde således straks bevist, at han virkelig havde noget at byde ind med, og det gav i dén grad blod på tanden. ”Jeg kan huske, at jeg tænkte ”Okay, det kan sgu godt lade sig gøre, det her”, og så hævede jeg mine krav og forventninger til mig selv,” fortæller Jan om indledningen på sæsonen.

Allerede i den anden løbsweekend løb Jan imidlertid ind i noget, som sagtens kunne have taget både lysten og troen på egne evner fra ham. På Ring Djursland oplevede Jan en weekend fyldt med problemer, og han måtte skuffet forlade den traditionsrige bane med bare 12 point til mesterskabet. I det første heat blev Jan nr. 4, mens han udgik af de 2 øvrige. ”Jeg er meget skuffet lige nu. Det har var bare ikke min weekend. Jeg lavede et par dumme fejl derude, og samtidig følte jeg aldrig rigtig, at jeg kunne stole på raceren. Jeg var ikke helt tryg ved, at den ville gøre, som jeg bad den om,” sagde Jan umiddelbart efter det sidste heat i en problemfyldt weekend.

I den 3. løbsweekend skulle Jan dog hurtigt bevise, at han havde psyken til at ryste nederlaget og skuffelsen fra Ring Djursland af sig. På Padborg Park hentede han 1 sejr og to 2. pladser, og han var da også tydeligt lettet, da han skulle opsummere weekendens resultater. ”Det her var lige præcis, hvad vi havde brug for oven på skuffelsen på Ring Djursland. Selvom der stadig er plads til forbedringer, så fungerede raceren meget bedre i denne weekend, og jeg skylder en stor tak til teamet, som virkelig har knoklet med at optimere på bilen siden sidst.” Med til historien hører da også, at RS Competition handlede resolut oven på den skuffende weekend på Ring Djursland. Der blev hentet en ny ingeniør ind fra England, og der blev virkelig brugt tid og kræfter på at lokalisere og rette de ting, som havde voldt teamet og Jan kvaler på Ring Djursland.

Sæsonens 4. løbsweekend skulle afvikles på den svenske Kinnekulle Ring; en helt ny bane i Formel Ford sammenhæng, som end ikke de mere erfarne kørere således havde prøvet kræfter med før. I temperaturer mellem 30 og 35 graders varme satte Jan endnu engang en tyk streg under sine evner, da han hentede 2 sejre og en 5. plads i weekendens 3 heats, og det var da også en svært tilfreds Jan, som gjorde status på en meget varm weekend i det svenske: ”Der var ingen i feltet, som kendte denne bane i forvejen, og derfor var vi alle helt lige, da vi tog hul på den første træning. På de betingelser er det bare rigtig fedt at få vist, at man er den hurtigste. Gutterne fra RS Competition har lagt rigtig mange timer i at optimere en masse ting på raceren, og den kørte bedre end nogensinde i dag. Efterhånden føles det næsten som at tage en handske på, når jeg kravler ned i bilen.” I den samlede stilling i kampen om DM ligger Jan på dette tidspunkt på 2. pladsen, og med en weekend som denne på Kinnekulle fastholder han i høj grad presset på den førende Frederik Schandorff.

I midten af august vendte feltet tilbage til Ring Djursland, hvor Jan tidligere på sæsonen oplevede lidt af en mareridtsweekend. Det skulle revancheres, og det var en super tændt Jan, som ankom til banen på Jyllands næsetip: ”Jeg synes faktisk ikke, at banen er helt så svær, som mange gerne vil gøre den. Jeg fik ret hurtigt krammet på den, da vi var her første gang, men min weekend blev ødelagt af tekniske defekter. Denne gang er jeg opsat på revanche, og RS Competition har arbejdet stenhårdt på at optimere bilen. Vi er meget bedre stillet i dag, end sidst vi var her, og jeg tror på, at vi nok skal være med fremme.” Jans profetier skulle komme til at holde stik; I overlegen stil tog han sejren i både første og andet heat, men da vejrguderne åbnede for sluserne lige inden 3. heat, blev Jan et af ofrene. Han røg af banen og udgik, men alt i alt var han godt tilfreds med weekendens indsats. ”Vi fik vist, at vi er et topteam, og at jeg er en seriøs kandidat til mesterskabet. Bilen kørte rigtig godt, og jeg ved efterhånden præcis, hvor jeg har den henne. Vi skal ikke lade os slå ud af et uheld som det i 3. heat, for vi gør altså rigtig mange ting helt rigtigt.”

Sjette og næstsidste løbsweekend i sæsonen fandt sted på Padborg Park i midten af september. Vejrguderne besluttede igen at lege med, og mens lørdagens heat blev afviklet i tørvejr, var søndagen således præget af omskifteligt vejr. Det blev aldrig helt den weekend, som Jan havde håbet på, og han måtte tage til takke med to 3. pladser og én 2. plads i de 3 heats. ”Alt i alt er jeg skuffet,” sagde Jan efter det sidste heat. ”Vi troede egentlig, at vi ville være konkurrencedygtige, når det var vådt, men det viste sig ikke at holde stik. Med to 3. pladser og én 2. plads som resultat, så kunne det selvfølgelig have været værre, men weekenden har bestemt ikke levet op til hverken mine egne eller teamets forventninger.” Weekendens resultater betød samtidig, at kampen om DM var så godt som afgjort; med kun én løbsweekend tilbage på kalenderen, var der 75 point tilbage at køre om, og Jan var nu 72 point efter den førende i mesterskabet.

I weekenden d. 27.-28. september skulle sæsonen afsluttes på Ring Knutstorp i Sverige. I teorien kunne Jan stadig nå at blive Danmarksmester, men det krævede sejre i alle 3 heats. Bagfra kunne hans 2. plads i den samlede stilling også stadig trues af teamkammeraten Mathias S. Kristensen, så der var i høj grad stadig noget at køre om på den teknisk svære og krævende bane i Skåne. Med to 3. pladser og én sejr i de 3 heats gjorde Jan alt, hvad han kunne for at udfordre Frederik Schandorff i kampen om mesterskabet, men i sidste ende rakte det desværre ikke helt. Jan konsoliderede dog sin 2. plads, mens teamkammeraten Mathias S. Kristensen sluttede på den samlede 3. plads. Jan kunne fortjent gå på podiet og lade sig hylde som Vice Champion i DM i Formel Ford 2014.

Efter præmieoverrækkelsen og sejrsceremonien gik det langsomt op for Jan, at sæsonen nu faktisk var slut, og at han skulle tage afsked med den Formel Ford racer, som har givet ham så mange oplevelser gennem sæsonen. Mens teamet pakkede garagerne ned og gjorde klar til køreturen hjem til Danmark, fandt undertegnede Jan siddende alene på racerens ene forhjul, helt stille og tydeligvis fordybet i sine egne tanker. Først da vi sammen sad i bilen på vej mod Danmark dristede jeg mig til at spørge ham, hvad han havde tænkt på. ”Det er bare mærkeligt at tænke på, at jeg aldrig mere skal køre i den. Man bliver jo knyttet til sin racer på en eller anden måde, og det er altså lidt underligt at sidde her og vide, at det var dét,” sagde Jan, som dog er fast besluttet på, at 2015 skal tilbringes i udlandet.

”RS Competition har givet mig de bedst tænkelige forhold at arbejde under i år. Både teamchef, ingeniør og mekanikere har været 100% tilstede for mig, og de har altid lyttet til mine ønsker og input. Jeg har virkelig følt mig hjemme, og jeg skylder dem alle en kæmpe tak for en rigtig god sæson. Med 7 sejre, 4 andenpladser og 4 tredjepladser synes jeg også, vi har al mulig grund til at både glade og stolte. Jeg er selv rigtig stolt over at være blevet nr. 2 i DM i min debutsæson, og jeg vil gerne understrege, at det i høj grad også er teamets fortjeneste. RS Competition består af nogle super dygtige og engagerede gutter, som har arbejdet stenhårdt gennem hele sæsonen.”

Jan Jønck og hans supportteam ser nu frem mod 2015. Jans ambitioner er ikke blevet mindre efter den succesfulde sæson i Formel Ford, og kursen er nu sat mod større mål i udlandet. ”Jeg føler mig på alle måder klar til at tage det næste skridt i min karriere. Jeg har lært rigtig meget ved at køre Formel Ford, men hvis jeg skal opfylde mine ambitioner og udvikle mig som kører, så er jeg nødt til hele tiden at lægge på og udfordre mig selv. Der findes ikke en klasse herhjemme, som for alvor er interessant, og derfor stiler vi mod udlandet, hvor konkurrencen er hårdere og eksponeringen er massiv. På den måde lægger jeg maksimalt pres på mig selv, så jeg konstant bliver udfordret og udvikler mig, samtidig med, at jeg forhåbentlig får lidt nemmere ved at tiltrække nye sponsorer og samarbejdspartnere,” siger Jan således om planerne for 2015.

Endnu er der ikke noget konkret at melde ud om Jans 2015 sæson, men over de næste måneder vil der blive arbejdet intenst på at få de fornødne aftaler på plads. Følg med her på siden for de nyeste opdateringer om Jans fremtid.

Jan vil gerne takke alle, som på den ene eller den anden måde har bidraget til at gøre 2014 til en spændende og lærerig sæson. ”Tak til alle som har støttet mig gennem sæsonen. I særdeleshed naturligvis mine sponsorer og samarbejdspartnere, som er med til at gøre det hele muligt. Tak for i år – jeg håber vi ses i 2015.”